دانشکده تاریخ دانشگاه ادیان و مذاهب برگزار میکند:
سلسله نشستهای عاشورایی
با حضور اساتید حوزه و دانشگاه در 10 روز برگزار میگردد.
لینک ورود به جلسه: (رمز ورود 22)
دکتر «سید علی موسوی نژاد» ، عضو هیئت علمی دانشگاه ادیان و مذهب ، در این نشست به موضوعات زیر پرداخت : اهمیت شناخت سرزمین و جغرافیا ، اسلام آوردن مردم این کشور ، ویژگی های مردم یمن ، ساختار مذهبی در کشور یمن در صدر اسلام ، اعتقاد به مبارزه و قیام در زیدیه ، نقطه عطف حضور زیدیه در یمن ، ...
السلام علیک یا علی بن موسی الرضا (علیه السلام) . السلام علیک یا فاطمه المعصومه (سلام الله علیها) . السلام علیک یا احمد بن موسی (علیه السلام)
ویژگی مهم اسلام آوردن یمنی ها این است که به دست حضرت علی(ع) مسلمان شدند./ یمنی ها بسیار مایل هستند که با بدنه علمی ایران ارتباط داشته باشند.
زمان و منابع آزمون جامع دکتری دانشکده تاریخ توسط معاونت آموزشی و پژوهشی دانشکده اعلام گردید.
عکس نوشت هایی جهت آشنایی بیشتر با رشته های تاریخ تشیع و فرق تشیع از زبان اساتید
کلاسها با حضور دانشجویان بصورت حضوری و پر شور برقرار است
دانشکده تاریخ در رشته های فرق تشیع و تاریخ تشیع اقدام به پذیرش دانشجو در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری می کند
رزومه مختصری از سوابق علمی، آموزشی، پژوهشی و تبلیغی
جلسه دفاع رساله خنساء ناجي عبدعلي الحوري در روز شنبه 1400/12/21 با عنوان "سنتهای تاریخی بنیاسرائیل در قرآن کریم بهعنوان الگو در دو تفسیر و برگرفته از الهام از قرآن" با موفقيت برگزار شد .
جلسه دفاع رساله دعاء باسم لطيف الحسيناوي با عنوان دلایل تاریخی جلوگیری از ضبط حدیث و پیامدهای آن از قرن اول تا سوم با موفقيت برگزار شد.
جلسه دفاع رساله خالد عفتان ذیاب الجمیلی با عنوان دلایل تاریخی جلوگیری از ضبط حدیث و پیامدهای آن از قرن اول تا سوم با موفقيت برگزار شد.
جلسه دفاع رساله مي قاسم راضي البو زید با عنوان زندگی اجتماعی در عصر پیامبر با نظر به کتاب التراتيب الادارية با موفقيت برگزار شد
در سفر ریاست محترم دانشکده تاریخ جناب اقای دکتر حسینی به بازدید از دانشگاه های این کشور و عقد جلساتی با مسیولین دانشگاه ها جهت ایجاد و تقویت همکاری های دو جانبه پرداخته شد
معاونت آموزشی و پژوهشی دانشکده شیعه شناسی با همکاری گروه علمی تاریخ و فرق تشیع و جمعی از دانشجویان، نشست های علمی با موضوع: «مناسبات امامیه با دیگران(مبانی، اهداف، حوزه ها و گونه ها)» و همچنین «تطور تاریخی دولت های شیعی اثرگذار» را برگزار می کند.
بدون شک در هر جامعه ای مجموعه ای از آداب و سننی است که آن را از سایر جوامع متمایز می کند. این آداب و سنن بیانگر قوانین و معیارهای نانوشته در مورد رفتار و تعامل با دیگران در جامعه است.
مورخان درباره انگیزه این حرکت اعتقاد دارند که امپراتوری عثمانی در فتوحات اروپا در پایان قرن چهاردهم به مرحله اشباع رسیده بود و باید به جستجوی زمینه های جدید می پرداخت.
النجم بن فهد الملکی و روش او در کتابش
این پایان نامه به یکی از موضوعات مهم تاریخ اسلام می پردازد و آن تأثیر اجتماعی و فرهنگی قرمطیان در عراق است. جنبش قرامطه یکی از جنبش های مذهبی قوی ای است که در قرن سوم هجری با حکومت عباسیان مواجه شد و توانست افکارعمومی اطراف خود را به خود جلب کند و در مدت کوتاهی به نیرویی ویژه در کل عراق تبدیل شد و با اهل بیت اعلام وفاداری کردند و اعتقاد به مکتب تشیع اسماعیلیه داشتند و معتقد به عدالت اجتماعی بودند و منادی طرح مهدویت که زمین را پر از عدل و داد می کند بودند.
این پژوهش، مشاهده ای معرفتی از رشد دین مهدویت در حوزه اسلامی به طور عام و برای اهل بیت به طور خاص است، چرا که این پژوهش بر تبیین محورهایی است که رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم با آن ها انجام داده است. و اهل بیتش و ائمة اهل بیت پیروان خود را در تربیت و آمادگی برای متغیر جدیدی که بر آنها مسلط است، یعنی غیبت امام دوازدهم از ائمة اهل بیت علیهم السلام تغذیه می کنند.
موضوع این تحقیق سنتهای تاريخی در قرآن کريم با تأکید بر بنی اسرائیل در تفسير الامثل و من وحی القرآن به عنوان الگو است. در ابتدا به تبیین روایات تاریخی و ساده سازی آن ها می پردازد که کتاب بر اساس تفسیر الامثل در معرض آن قرار گرفته است.
موضوع این تحقیق تبیین و شناخت دیدگاه بنی امیه از حاکمان و والیان نسبت به عراقی ها از مردم کوفه، بصره، واسط و دیگر مناطق عراق است
این پژوهش با هدف درک واقعیت نظام های اسلامی در عصر خلفای چهارگانه از طریق نظام های اسلامی که خلیفه اول آنها را پایه گذاری کرد، و به تبع آن خلفای پس از او و همین طور در عصر امیرالمؤمنین علی بن ابی طالب علیه السلام انجام شده است، همچنین پژوهش پیش رو در پی درک سبک سازمانی در تمامی ابعاد مختلف اداری، اقتصادی، اجتماعی، ونظامی است
کتاب الابانة تالیف ابوجعفر محمد بن یعقوب هوسمی، اثری مهم در فقه زیدیه از قرن پنجم هجری برای اولین بار به صورت تحقیق شده بر اساس چهار نسخه منتشر میشود.
این اثر تحقیقی حاصل تلاش مشترک استاد محترم جناب دکتر سیدعلی موسوینژاد (عضو هیئت علمی گروه فرق تشیع دانشکده تاریخ) و دکتر محمدعلی صالحی (فارغالتحصیل رشته فرق تشیع دانشگاه ادیان و مذاهب) میباشد.
قابل توجه اساتید و دانشجویان محترم دانشکده تاریخ
رزومه ی پژوهشی خود را حداکثر تا تاریخ 10/9/1400 به کارشناس مربوطه ارسال نمایید.
دانشجویان فارغ التحصیل این دانشکده در صورت تمایل به ادامه تحصیل در مقطع دکتری،در صورت نیاز به مشاوره رایگان، با شماره های زیر تماس حاصل فرمایند.
راهنمای کلاس های غیرحضوری تمامی مقاطع
سایتهایی که یک پژوهشگر نیاز دارد.
متن کامل بیش از 46 هزار مقاله فارسی و انگلیسی مجلات دانشگاه تهران (تا تیرماه 1400).
سالروز شهادت ابو جعفر محمد بن علی (علیه السلام) امام پنجم از ائمه اثنی عشر (علیهم السلام) و هفتمین معصوم از چهارده معصوم (علیهم السلام) را محضر مبارک ولیعصر (ارواحنا له الفداء) که در کنار مزار بی زائر آن امام معصوم به سوگ نشستهاند، تسلیت میگوییم.
نویسنده یدالله مقدسی
یک کتاب ارزشمند در مطالعه و تحقیق کامل تاریخ اسلام
بیست و پنجمین پیش نشست همایش بین المللی حضرت حمزه (علیه السلام)
جایگاه فرهنگی اجتماعی مقبره حضرت حمزه علیهالسلام
با ارائه دکتر سیدمحمد حسینی
با ارائه دکتر جاودان
با ارائه حجت الاسلام و المسلمین دکتر الویری عضو هیئت علمی دانشگاه باقر العلوم (ع)
ترکیب اجتماعی و مذهبی دعوت کنندگان امام حسین (علیه السلام) بر اساس متن نامه ها
حجة الاسلام و المسلمین دکتر غفوری نژاد، عضو هیئت علمی دانشگاه ادیان و مذاهب
خطیب و موضوع سخنرانی هر شب (19 تا 28 مردادماه 1400)
السلام علیک یا اباعبدالله الحسین (علیهالسلام)
|
دانشکده ها دانشکده شیعه شناسی |
خدمات فناوری اطلاعات سامانه جامع آموزش |
بیانیه رسالت دانشگاه ادیان و مذاهب، نخستین دانشگاه تخصصی ادیان و مذاهب در ایران، برخاسته از حوزه علمیه، ضمن شناخت ادیان و مذاهب و تعامل و گفت و گو با پیروان آنها با تکیه بر مشترکات، در جهت همبستگی انسانی، تقویت صلح، کاهش آلام بشری، گسترش معنویت و اخلاق و معرفی عالمانه اسلام بر اساس آموزه های اهل بیت علیهم السلام به پژوهش و تربیت نیروی انسانی متخصص اقدام می نماید. |